Solo

Anmeldelser

“Sproget er veldrejet, og tempoet er med hende. Læs den før din datter…”
- Julia Lahme i Femina
”… klog, øjenåbnende og genkendelig for de fleste kvinder, der har prøvet at føle sig fremmed i sig selv, fordi de ikke kunne leve op til samfundets normer og forventninger.”
– ALT for damerne
"... et skønt og spændstigt bidrag til den til tider fnysende og formløse kønsdebat herhjemme."
- Berlingske
"... ’Solo’ er underholdende skrevet i en jovial og anekdotebåret tone. (...) Det er et respektindgydende projekt..."
- Politiken
”... en bog, der både er afsindig underholdende og giver et indblik i en besynderlig og mandsdomineret verden (…), og som formår på konstruktiv vis at skabe indre debatter hos mig.”
- candmor.dk
”… hendes oplevelser vækker genklang og harme, hendes kamp for at være lige så respekteret som en mand og som komiker indgyder respekt og inspirerer. Til dig, der ikke er helt overbevist om den ligestilling.”
- Magasinet Liv

Solo

”Selvfølgelig skal jeg ikke slå hul i hovedet på Christoffer, fordi han tager min stol. Det ved jeg da godt. Men nu står han altså ude ved håndvasken og bløder ned i det håndklæde, som vores musiklærer holder mod hans pande. Dér hvor etuiet fra min blokfløjte for to minutter siden har flænset hul.

Jeg lærer ikke ordet ambivalent at kende før mange år senere, men det beskriver bedst mine følelser for skolesystemet: Jeg elsker skolen, jeg hader Systemet.

For i Systemet er der kun plads til to slags mennesker: de stille piger og de vilde drenge. Jeg er ingen af delene. Eller også er jeg begge dele.”

Solo er en debatsparkende personlig beretning om at vokse til og blive kvinde – eller rettere: om ikke at kunne finde ud af at være kvinde.